Motorik i hverdagen

Motorik i hverdagen

Børn skal bevæge sig så meget som muligt. På den måde får de kendskab til kroppen og dermed lærer de, hvad den kan og hvad den ikke er så god til – altså noget der skal øves. Derfor er det smart, hvis man kan få motorikken ind i hverdagen, så bevægelse og motorik bliver en normal del af hverdagen. Hvis barnet har de rigtig redskaber, kan motorikken nemt blive udfordret i hverdagen. De små hverdagsopgaver, så som at tage sko af og på, hænge jakke op/tage den ned, at nå håndvasken og at kunne komme op på spisestol/i sofaen/I sengen og gå på trapper, er vigtige at barnet lærer at kunne selv. På den måde bliver barnet mere selvhjulpent og mere motorisk sikker.

Disse små hverdagsopgaver skal barnet kunne mærke at det ”kan selv” og dermed skal barnet have lov til at “gøre det selv”. På den måde får barnet mere selvtillid. Hvis man giver barnet en udfordring som det mærker det kan klare, det giver barnet en følelse af at det kan og dermed øger det selvtilliden og troen på sig selv. Man kan sige at barnet ”vokser” med opgaven.

Ved at anvende bObles’ tumlemøbler bliver barnet automatisk motorisk udfordret. bObles kan bruges til de små hverdagsopgaver, hvor barnet selvstændigt udfordrer motorikken. Her kan fx fisken, ællingen og krokodillen med fordel bruges som fx skammel og trappe. Ikke nok med at barnets motorik bliver udfordret og motorikken bliver en naturlig del af hverdagen med bObles, men så er det samtidig også sjovt og så kan bObles jo bruges på en masse andre måder.

Jo mere motorik man kan få inkorporeret i hverdagen jo bedre. Jo mere barnet selv får lov til at lege og udfordre sin egen motorik des bedre. Jo mere barnet er selvhjulpent jo mere selvtillid opnår barnet og jo nemmere vil barnet kunne lære nyt.

– Elefantfører og ergoterapeut-studerende Anna Sundby Jensen