Tumletid
Kom til bObles Tumletid
Ny tumletid med krokodille og kylling
Find tumletid
Find tumletid

tumletid

Tumletid er et eventkoncept, hvor vi tumler og leger os til en bedre forståelse af, hvordan vi kan stimulere vores børns motorik. Vi ruller, kravler, hopper og balancerer os til en glad krop. Vi tror på, at når børn har en god kropsforståelse, har de lettere ved at lære, de fungerer bedre socialt og har en større tro på dem selv.

Tumletids goodiebag
Ny tumletid med krokodille og kylling

kontakt

Har du spørgsmål til Tumletid, er du blevet forhindret i at deltage, eller kunne du bare tænke dig at vide lidt mere, så skriv en mail eller ring på telefon: 33151040 mellem kl 9-16

X

den glade udvikling

I samarbejde med børnefysioterapeut, Louise Hærvig, har vi i bObles skabt 5 Tumleikoner, som hver repræsenterer helt naturlige og grundlæggende elementer i barnets motoriske udvikling. Fra barnet er helt lille, til det kommer i skole, og videre i livet, bør bevægelse være omdrejningspunktet for barnets motoriske, men mest af alt glade udvikling. Kropslige udfordringer er lig med kropslige erfaringer, og dét giver en glad krop. Denne udvikling kalder vi ”Den glade udvikling”

Lig på maven
X

lig på maven

En stærk ryg er et super vigtigt udgangspunkt for barnets videre bevægelsesmønster –
både når barnet som helt spæd skal være maveliggende, men også når barnet er i voksealderen. Noget af det allerbedste man kan gøre at opbygge og vedligeholde en stærk ryg.

Rul, kryb, kravl.
X

rul, kryb, kravl

Med en stærk ryg vil barnet opleve, at det er nemmere at rulle. Når barnet ruller, er det selv i gang med at bevæge sig, og i kombination med barnets nysgerrighed, skaber dét grobund for den videre udvikling, hvor barnet begynder at krybe og kravle. Det lille barn kan have gavn af at blive hjulpet lidt på vej og blive motiveret med objekter der afgiver lys og lyd. Det lidt større barn skal endelig blive ved med at rulle, krybe og kravle, for det er gavnligt for barnets kropsbevidsthed.

Gå og stå
X

gå og stå

Kom op at stå. Det helt lille barn gør det som oftest først på skødet, men det skal øves mange gange, før sikkerheden er der, og de første selvstændige skridt bliver taget. Det kræver muskelstyrke i benene og rigtig god balance at gå. Så når barnet står, og bøjer, og strækker benene, er det ren muskel- og balancetræning. Det lidt større barn skal også have mulighed for at øve og øve, for det tager lang tid at blive helt fortrolig med det at stå og gå.

Hop
X

hop

Det er vidunderligt at hoppe, for det er, det tætteste vi kommer på at flyve. I alle aldre skal denne udfordring tages op. Et perfekt hop består af et afsæt og en landing, og kan variere i det uendelige. Jo flere gange vi hopper, desto bedre lærer vi kroppen at kende, og jo sjovere bliver det.

Balance
X

balance

Balancen har indflydelse på alt, hvad kroppen foretager sig. For det helt lille barn bliver balancen stimuleret ved hver eneste bevægelse og ved hver eneste niveauforskel. Når barnet er lidt ældre, og selv kan komme omkring, bliver balancen ikke kun stimuleret men også udfordret. Jo mere tryg barnet er ved sin balance, jo mere vil barnet selv udfordre den.