Gå videre
Fri fragt på ordrer over DKK 499,- ✓ Levering 1-3 hverdage ✓

Hvad betyder motorik for mit barns madglæde?

Min baby vil ikke spise

Eksempel på konkret øvelse for baby 0-12 mdr.
Massage

Giv dit barn blid massage på fødderne og hænderne, inden I sætter jer til bords. Det vækker sanserne på en kærlig måde.

Det er vigtigt at alle babys sanser er aktiverede, inden I sætter jer til bords - for vi bruger nemlig alle vores sanser, når vi spiser.

Den faglige viden:
Væk sanserne

Når vores babyer skal lære at spise, er det os, forældre, der skal guide dem i den rigtige retning. Vores børn afspejler sig nemlig 100 % i vores adfærd, og derfor er det vigtigt, at vi viser dem vejen til, hvordan man kan få et dejligt forhold til mad. Ligesom vi er vores børns læremestre, er det også vigtigt, at vi lytter efter deres signaler. Især når vores børn er helt små og stadig ikke kan udtrykke sig med ord og sætninger, skal vi kigge efter deres kropslige (non-verbale) sprog. Dette er også vigtigt i forbindelse med måltiderne. Vender de f.eks. hovedet bort, når man tilbyder en skefuld mos, betyder dette nej tak. Derfor er ”flyveren” og ”helikopteren”, som mange bruger til at lokke lidt mere mad i deres babyer, heller ikke en god idé.

Vi skal vise vores babyer, at mad smager fantastisk. Derfor skal vi altid sidde sammen med vores børn, når der spises, og vi skal helst spise det samme som dem. Vis din baby, at det er ok både at bruge fingre og bestik, når I spiser. Når I bruger begge dele, øver I nemlig både sanser og finmotorik. Nærvær, tålmodighed, kærlighed, sanser og tillid er nogle af de ting, der er med til at give din baby en magisk og vellykket madrejse - og at give dit barn et godt forhold til mad er en helt unik investering i dit barns fremtid.

-Specialist i børns spisevaner, Charlotte Seeger, i samarbejde med bObles

Fri fragt på ordrer over DKK 499,-

Vi tilbyder fri fragt på alle ordrer over DKK 499,- med levering til pakkeboks.

1-3 hverdages levering

30 dages returret

Hos bObles har du altid 30 dages fuld returret.