Gå videre
Fri fragt på ordrer over DKK 499,-

Tre simple tricks til at undgå hjemmearbejdsskader

Tre simple tricks til at undgå hjemmearbejdsskader.

Skuldre, nakker, albuer og koncentrationen lider voldsomt under dette Corona-lockdown. bObles kommer her med helt konkrete bud på, hvordan du kan undgå hjemmearbejdsskader og koncentrationsbesvær.

9 ud af 10 fysioterapeuter melder om flere patienter med hjemmearbejdsskader i en ny rundspørge fra Danske Fysioterapeuter. Mere præcist kan de 207 fysioterapi-klinikker afsløre, at de ser 20-50 procent flere patienter med hjemmearbejdsskader. En markant stigning også i forhold til første lockdown i foråret.

Formanden for Danske Fysioterapeuter, Tina Lambrecht, peger på måneder med bærbare computere ved spisebordet og i sofaen som en af de store syndere. Vores hjem er ikke indrettet til at være den optimale kontorplads.

Men ifølge fysioterapeut Louise Hærvig skyldes de mange skader også manglen på bevægelse og variation i hverdagen. Noget der også har en stor negativ effekt på både børn og voksnes koncentrationsevne.

Hun kommer her med tre simple tips til at få en bedre kropslig arbejdsdag.

1. Skab variation i arbejdsstillingen.

2. En god understøttelses flade til fødderne giver kontakt til kroppen

3. Mulighed for små bevægelser – holder kroppen i gang både fysisk og mentalt.

Hos bObles elsker vi at være i bevægelse, fordi vi ved, hvor stor betydning bevægelse har for både børn og voksnes trivsel, velvære og evne til at kunne koncentrere sig i længere tid. Derfor har alle vores medarbejde fået stillet. bevægelsesvenlige kontor-tumlemøbler til rådighed under hjemmearbejdet.

Mange sidder på Ormen derhjemme med en Donut på, så de kan sidde i en god arbejdsstilling, hvor vinklen i knæ og hofte matcher højden på et typisk spisebord. Tumlemøblet Ormen er en cylinderformet skammel med en afrundet bund, som gør det noget nær umuligt at sidde stille. Sammen kan den bløde og bouncy Donut og den aktive Orm sørge for, at vi hele tiden er i bevægelse.

”Når vi er i bevægelse, regulerer vi kontakten til kroppen. Det er vigtigt at kroppen er vågen og til stede i forhold til det arbejde, vi skal udføre foran computeren. Vi ønsker så vidt muligt at undgå statisk arbejde for både krop og hjerne”, lyder det fra fysioterapeut Louise Hærvig. Vi oplever, at børn helt intuitivt skifter stilling, når de sidder på Ormen, hvorimod voksne godt kan blive trætte i ryggen. Derfor er det vigtigt for voksne at rejse sig op i løbet af dagen, så vi igen skaber variation og bevægelse. At være opmærksom på kroppen, og de signaler den sender, er noget vi hos bObles øver os på hver eneste dag.

”Snyd” dig til variation Det skal ikke være en hemmelighed, at vi gerne ville have alle til at kravle, krybe, rulle og hoppe rundt flere gange om dagen. Men med et vist niveau af realitetssans, kommer her en let måde at skabe variation i arbejdsstillingen, som ikke kræver den vilde fantasi eller bevægelse.

Faktisk kan du skabe variation blot ved ændre på skærmopsætningen. Et produkt som Ælling kan med fordel placeres under computeren for at få skærmen op i højde. Smerter i nakken kommer af statisk muskelarbejde, hvor vi i længere perioder stirrer på skærmen. Ved at placere computerskærmen i forskellige højder og vinkler, kan vi ændre arbejdspladsen og dermed også det statiske muskelarbejde i nakken. Og selvom vi varmt kan anbefale bObles til hjemmekontoret, så er der andre måder at opnå nogle af de positive effekter fra vores tumlemøbler. Sørg for at rejse dig op i løbet af dagen og skift arbejdsplads. Placer bøger i forskellige højder under din computerskærm, og ryk computeren lidt til højre eller venstre i løbet af dagen, således at du vender hovedet i forskellige vinkler.

Der skal bevægelse til, for at vi fortsat er aktive. Det er både de små bevægelser ved bordet og de store bevægelser som at gå en tur i skoven, som gør en forskel både fysisk og mentalt. Vigtigst af alt er det at lytte til din krop. For børn sker det helt instinktivt, men for os voksne kræver det ofte lidt øvelse. Heldigvis gør øvelse mester.

· Skrevet af bObles i samarbejde med Fysioterapeut, Louise Hærvig

0 Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu, blev den første til at skrive en!

Skriv en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes før de vises på siden

Fri fragt på ordrer over DKK 499,-

Vi tilbyder fri fragt på alle ordrer over DKK 499,- med levering til pakkeboks.

1-3 hverdages levering

30 dages returret

Hos bObles har du altid 30 dages fuld returret.