Gå videre
🌸SUMMER SALE - OP TIL 60%🌸 Fri fragt på ordrer over DKK 499,-

Du skal føde

Bevægelser kan fremme den naturlige proces under fødslen, da det kan hjælpe barnets rotation på vej og give veerne de bedste vilkår for at arbejde for dig.

I dette afsnit kommer vi ind på, hvad du selv kan gøre for at barnet trænger bedst muligt gennem bækkenet. Først møder du jordemødrene Kristine og Sanne, der fortæller om barnets rotation gennem bækkenet, og derefter får du inspiration til øvelser du kan bruge under fødslen.

Kristine og Sanne

Du skal føde

Stuen

De fleste fødsler starter med veer og så gælder det om at være tålmodig og føle sig tryg. Dit hjem kan inddeles i nogle zoner, hvor hver zone har til formål at lade dig være i ve-arbejdet på en hensigtsmæssig måde, hvor du kan hvile, blive smertelindret, være i bevægelse og fremme fødslen. I denne video finder du inspiration til, hvordan du kan fremme afslapning og bevægelse i stuen når du har veer.

Sansezoner i hjemmet

Øvelse i stuen

Soveværelset

Her kan du se en øvelse til brug i soveværelset under dine veer. Her er det en god idé at holde det relativt mørkt, køligt og stille. Det er vigtigt, at der ikke er nogen forstyrrelser. Hvis du er partner kan du lægge dig sammen med hende, give hende en varmepude over kønsbenet eller over lænden. Husk at hvile når den fødende hviler.

Sansezoner i hjemmet

Øvelse i soveværelset

Køkkenet

I køkkenet kan du aflede dig selv med musik, snacks og gode bevægelser. Prøv at rejse dig op, læn dig frem over en stol foran dig, stå med hælene i gulvet og bløde knæ. Rotér så i hofterne enten i cirkler og hvis evt. i 8-taller. 


Partneren lægger derefter et fast tryk med håndroden på korsbenet mellem smilehullerne bag på lænden. Den fødende kan mærke hvor det er rart du trykker, og hun kan skubbe sin krop tilbage mod din hånd. Partneren holder det samme tryk hele tiden, så det er den fødende, der justerer hvor hårdt hun har brug for at trykket skal være.


Det kan være rigtig dejligt at supplere med en varmepude over lænden. I kan eksperimentere med, om den fødende bedst kan lide blide strygninger, massage eller et fast tryk bag på bækkenet allerede i graviditeten så er I klar til fødslen.

Sansezoner i hjemmet

Øvelse i køkkenet

Badeværelset

På badeværelset kan du sætte dig under bruseren og lade det varme vand løbe ned over din lænd eller foran over maven alt efter hvor du mærker veerne kraftigst. Det kan også være rart at sidde på toilettet.

Det er normalt at veerne i begyndelsen sidder over kønsbenet og efterhånden bliver kraftigere over lænden og måske også trækker ned i lænden.

Sansezoner i hjemmet

Øvelse i Badeværelset

Nu er det nu

Når du kommer til hospitalet vil din jordemoder hjælpe jer igennem den sidste del af fødslen. Hun kommer med forslag til smertelindring og guider dig til hvordan du skal presse dit barn ud når presseveerne kommer.

Her kan du se et par gode fødestillinger. Man kan også føde siddende, stående, liggende og i vand.

Sansezoner i hjemmet

Nu er det nu

Du har født

På næste side fortæller vi om alt efter at du har født.

Gå til Du har født

Kontakt Cellavivas jordemødre

Vidste du, at mere end 80 sygdomme kan behandles med stamceller? 

Stamceller er kroppens byggesten og de har unikke egenskaber, som kan reparere og erstatte sygt eller skadet væv. Fødslen er en unik mulighed for at få opsamlet stamceller fra barnets navlestreng. Det er derfor vigtigt, at du og din partner tager stilling til, om du og din familie skal opsamle jeres kommende barns stamceller til potentielt medicinsk brug i fremtiden. 

Cellaviva er Skandinaviens største biobank til familieopbevaring af stamceller, og du kan altid tage kontakt til de dygtige jordemødre hvis du vil vide mere.

Det er selvsamme jordemødre, du skal kontakte, såfremt du har spørgsmål til det faglige indhold af bObles Fødselsforberedelse.

Kontakt Cellaviva Her

Fri fragt på ordrer over DKK 499,-

Vi tilbyder fri fragt på alle ordrer over DKK 499,- med levering til pakkeboks.

1-3 hverdages levering

30 dages returret

Hos bObles har du altid 30 dages fuld returret.