En god start

Giv dit barn den bedste start på livet

Et lille hjerte, der banker. En boblende fornemmelse og masser af spark og puf. Bevægelsen er allerede i gang inde i mors mave, og den fortsætter også uden for maven. Så snart din baby kommer til verden begynder de første nakkeløft og de små arme og ben, der vifter. Og det er kun starten på en helt fantastisk udvikling.

En udvikling, vi gerne vil støtte op om og gøre så sjov og legende som muligt! Derfor skaber vi multifunktionelle tumlemøbler i et enkelt kvalitetsbevidst design, der følger dit barns udvikling og både giver bevægeglæde, samt timevis af kreativ leg og nærvær for hele familien. Når børn gennem motorisk udvikling og leg opnår en god kropsforståelse, så styrker de evnen til at lære, føler et større selvværd og har lettere ved at interagere med andre.

De bliver simpelthen bedre rustet til at møde verden, som de mennesker de er.

Småbørnsløftet

 I bObles har vi skrevet under på Småbørnsløftet. Småbørnsløftet er lavet i forlængelse af FNs verdensmål nr. 4 og har følgende målsætning:

Alle børn fra de er helt små, skal have de samme chancer for at trives, lære og udvikle sig i et fællesskab.

Bliv guidet af fageksperter i dit barns første 1000 dage!

I bObles arbejder vi ud fra FN Verdensmål nr. 4, og derfor har vi skabt en digital platform, Initium, hvor vi har samlet de bedste fageksperter på området.
De giver råd, tips og vejledning, så du kan give dit barn de bedste forudsætninger for en glad udvikling.

Få daglig inspiration til sjove og stimulerende aktiviteter, du kan lave med din baby og kom godt fra start.

Gratis app

Download initiuM

Få dagligt inspiration og tips til aktiviteter tilpasset dit barns alder og udviklingstrin de første 1000 dage

Download til Android
Download til iOS

Find initiuM på instagram

Motorik

Vi er på en mission: vi vil gerne have så meget leg og motorik ind i hverdagen. Hvorfor? Fordi børn tænker og lærer med kroppen.

Har I udfordringer med tandbørstningen derhjemme? Minder puslesituationer mest af alt om en wrestling match? Eller kunne du tænke dig inspiration til, hvordan I håndterer putning, natteroderi, tage tøj på, oprydning, måltider og generel leg?

Vi kender til udfordringerne og ønsker at lette din hverdag ved at bringe mere leg, sjov og bevægelse ind i de daglige gøremål – uden at det behøver at tage ekstra tid. Vi har derfor teamet op med tre fageksperter; børnefysioterapeut Louise Hærvig, ernæringsspecialist Charlotte Seeger og sundhedsplejerske Louise Munk-Poulsen og sammen skabt MotorikMagi, der giver konkrete forslag til hvordan motorik kan tænkes ind i en travl hverdag.

MotorikMagi er lavet i samarbejdet med magasinet Vores Børn og består af inspirationskort og ”tumleterninger” til børn i alderen 0-12 måneder, 1-3 år, og 3-6 år. Kortene og terningerne kan bruges i samspil med kortene eller hver for sig.

Kommer snart på webshoppen

Hvad betyder motorik for mit barns madglæde?

Giv dit barn blid massage på fødderne og hænderne, inden I sætter jer til bords. Det vækker sanserne på en kærlig måde...

Læs mere her

Få en god nattesøvn med ro og dybe tryk

Sid lige så stille på mors eller fars skød imens du bliver trykket på arme og ben, som var du en lille skumfidus.
Ved dybe tryk opnås der sansemæssigt et dejligt nærvær med kroppen...

Læs mere her

Gør tandbørstning sjovt og find balancen

Mon du kan stå på et ben, holde balancen, og børste tænder samtidig? Du må godt holde i håndvasken, især til at starte med, men slip så snart du kan gøre det.

Læs mere her

Den glade udvikling

Fundamentet for udvikling

I samarbejde med børnefysioterapeut Louise Hærvig har vi i bObles skabt 5 ”Tumleikoner”, der repræsenterer helt grundlæggende elementer i barnets motoriske udvikling. Med ikonerne ønsker vi at gøre det let for dig at navigere i vores univers og få direkte inspiration til motorisk leg med dit barn.

Vores ambition er at skabe et bevægelsesunivers, der inspirerer til kropslig leg, kropsbevidsthed og bevægeglæde, koblet i et stærkt fællesskab af nærvær, nysgerrighed og sansestimuli. Det er det, vi kalder Den Glade Udvikling.

Ligge på maven

En stærk ryg er et super vigtigt udgangspunkt for barnets videre bevægemønster - både når barnet som helt spæd skal være maveliggende, men også i voksealderen.

Noget af det bedste man kan gøre, er at skabe nogle betingelser, der hjælper barnet på vej, og ikke mindst vedligeholder en stærk ryg.


Rulle, krybe, kravle

Med en stærk ryg vil barnet opleve, at det er nemmere at rulle. Når barnet ruller, er det selv i gang med at bevæge sig, og i kombination med barnets nysgerrighed, skaber det grobund for den videre udvikling, hvor barnet begynder at krybe og kravle.

Det lille barn kan have gavn af at blive hjulpet lidt på vej, men ellers er det bare om at skabe universer af forskellige højder og drøjder og motiverende objekter med lys og lyd, så rammen er sat for bevægelse.

Det lidt større barn skal endelig blive ved med at rulle, krybe og kravle, for det er så gavnligt for barnets kropsbevidsthed.


Gå og Stå

Kom op og stå. Det helt lille barn gør det oftest første gang på skødet. Men det skal øves mange gange, førend sikkerheden er der og de første selvstændige skridt bliver taget.

Det kræver muskelstyrke i benene og rigtig god balance at gå. Så når barnet rejser sig, står og bøjer og strækker benene eller går sidelæns ved møbelstøtte, er det den rene muskel-balancetræning.

For det lidt større barn skal der bare være mulighed for at øve og øve og øve sig… For det er det, der skal til, førend færdigheder opnås.


Hoppe

Det er vidunderligt at hoppe - for det er det nærmeste vi kommer på at flyve. I alle aldre skal denne udfordring tages op.

Et perfekt hop består af et afsæt og en landing og kan variere i det uendelige. Jo flere gange vi hopper, desto bedre lærer vi kroppen at kende - og jo sjovere bliver det.

Balancere

Balancen er med os i alt, hvad kroppen foretager sig. For det ufødte barn er balancen allerede blevet stimuleret inde i maven.

For den nyfødte - og lille baby bliver balancen stimuleret ved hver eneste bevægelse og ved hver eneste niveauforskel. Når barnet bliver lidt ældre - og selv kan komme omkring - bliver balancen ikke kun stimuleret, men også udfordret på helt egne betingelser.

Jo mere tryg barnet er ved sin balance og sine faldreaktioner, fremadrettet, sidevers og bagudrettet, jo mere vil barnet selv udfordre den